diumenge, 8 d’octubre del 2017

NO SÓN TOSSUTS!

No són tossuts. Són convençuts!
O, per què i com els rucs continuaran essent útils.


En Joan i jo fa més de 20 anys que convivim amb rucs i, no sé si per allò de “El roce hace el cariño” , els trobem qualitats que segurament no són tan perceptibles  des  de l’altra banda de la tanca. Us en faig cinc cèntims.

En l’extrem oposat a la pressa que  tots ens exigim  per a fer una vida “normal”,                          hi ha la tranquil·litat dels rucs, que són més aviat lents, constants,  de ritme convençudament inalterable.

En l’extrem oposat a la fàcil crispació en la que tots caiem molt més del que voldríem,               hi ha la calma interior del rucs, que no coneixen les respostes compulsives, d’ extraordinària temprança,  convençudament serens.

En l’extrem oposat al nostre afany d’èxit i protagonisme, hi ha la gran humilitat dels rucs: sempre discrets, amb el cap no excessivament  alçat, coneixent convençudament el lloc que els pertoca.

En l’extrem oposat a la nostra  insatisfacció quotidiana, el plàcid gaudi dels rucs :  bons per a carregar, bons per a tirar, bons per a fer-nos companyia, domèstics, polifacètics, sempre útils.

Tot fa pensar que qualsevol actitud  del ruc és producte de la seva serenor! Que el permet no precipitar-se, discernir amb antelació les possibilitats d’èxit o fracàs de les accions, no malgastar energies quan no cal, i també no obeir quan l’ordre rebuda no és encertada.  Sense enuig, amb una saviesa ancestral (sí, saviesa) que els dota d’aquest  CONVENCIMENT, que no tossudesa.

Aquestes qualitats que us explico i una llarga llista que podríem anar desgranant , els rucs les comuniquen, les transmeten  i, el més important:  les contagien si un es deixa.
Els rucs poden agradar-te, resultar-te indiferents  o fer-te por.  Tu pots  ser/estar més o menys receptiu i, per tant,  adonar-te o no del que et passa però, sempre, fins i tot quan no ho perceps,  et beneficia estar a prop d’ells.                                                                                                                                   És per això que els rucs continuaran essent útils, és per això que els defensem, és per això que hi són. Per oferir-te la oportunitat  de contagiar-te “alguna cosa”. SI TU ET DEIXES!!


Paloma Vicente

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari..