dimecres, 15 de maig del 2024

BURRO - Al @teatreromea - fins el 2 de Juny 2024

                                                                         


La reivindicació de la figura del ruc en el discurs dels pocs humans que ens dediquem a aquests animals és un fet previsible, inevitable, aconsellable i obligatori. La sublimació del ruc en una sala de teatre és un fet impensable, imprevisible, estrany i  sorprenent. I encara més en aquesta ciutat de Barcelona, atrafegada i cosmopolita.                      

La companyia Ay teatro fa un gest moooolt atrevit en aquesta obra que és un reconeixement a la gran tasca dels rucs al servei de la humanitat des de fa 6.000 anys i una revelació de la saviesa d'aquests animals. Un homenatge a la seva capacitat per acompanyar-nos, des de la domesticació fins a l'actualitat. Un toc d'atenció a la nostra responsabilitat de protegir-los i respectar-los.

Desmunta les creences populars, trenca estereotips, posa en valor la intel·ligència del burro contra el tòpic de la tossuderia.

Tots els amants dels animals, no només els enamorats dels rucs, haurien de veure aquesta obra que aconsegueix posar en primer terme un ase tal qual és, sense caricatures, sense exaltacions, sense fantasies, sense tòpics, des d'una sensibilitat que , tot i ser humana, ratlla l'instint animal.

Queda pendent l'acte teatral que ens endinsi en el futur del ruc. Potser no queda tant de temps per tornar a trobar aquests animals ajudant-nos en tot , quan irremeiablement anem tornant als orígens.....?

Brams d'enhorabona i de moltes gràcies de part de tots els rucs del Rukimon!

@_ay_teatro  @grupfocus  @carl0ship0lit0  @eyagueproducciones  @susanacunado
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari..